perjantai kesäkuu 20, 2014

JUHANNUSAATTO KORKEASAARESSA

Kolmivuotias Leo äitinsä kanssa saapui juhannuksen viettoon Helsinkiin. Aattona puolilta päivin suuntasimme Korkeasaareen, jossa Leo vieraili nyt ensimmäistä kertaa. Eläimet eivät olleet yhtä hyvin näkösällä kuin toukokuussa käydessäni, mutta kuitenkin yhdellä kertaa tarpeeksi pikkuvieraani ihmeteltäväksi.

Aloitimme kierroksen karhulinnasta, jossa yksi nalle köllötteli luolan suulla.

IMG_4388

 

Viime viikkoisen Art Meets Sand -hiekanveistotapahtuman eläinveistokset olivat hyvässä kuosissa.

IMG_4611

 

IMG_4510

IMG_4586

 

Tiikeri loikoili selällään auringosta nauttien.

IMG_4461

 

Aasianleijonaemo kahden pienen poikasensa kanssa tutkaili maailman menoa.

IMG_4463

 

Jaksaiskohan sitä nousta välipalalle…

IMG_4484

 

Iltapäivällä alkoi sataa, ja ilves kyhjötti puitten suojassa.

IMG_4636

 

Sadetta pakoon livahdimme Africasia- ja Amazoniataloon, joissa pikkueläimet mm. liskot ja käärmeet olivat hereillä.

IMG_4559

 

Ranteenvahvuisia käärmeitä silmästä silmään katsottuani kamera tärisi käsissäni.. Käärmeitten päät ovat kauniita, ikään kuin pienistä litteistä helmistä rakennettua mosaiikkia.

IMG_4571

IMG_4575

IMG_4575-2

 

Sade oli välillä tauonnut, ja lähdimme toiselle kierrokselle. Pian sade palasi ja ennen kotimatkaa kastuimme lits läts märiksi.

IMG_4638

 

Seuraavaa kertaa varten pitäisi muistaa mukaan jokin musta kangas, jolla voisi estää lasiseiniin tulevat heijastumat. Vai olisiko polarisaatiosuodin tähän tarpeeseen paras?

Lisää kuvia Korkeasaaresta täällä.

Paula lähetti aiheesta: Ei kategoriaa, perjantai kesäkuu 20, 2014, klo 20:42
Avainsanat: , , , , , ,

SIVUN ALKUUN

sunnuntai syyskuu 2, 2012

ROOSA NAUHA 2012

Vuoden 2012 Roosa nauha -kampanja on käynnistynyt. Tein kuvan someen eli sosiaaliseen mediaan, lähinnä Facebookiin ja tänne kuvablogiin.

Paula lähetti aiheesta: Ei kategoriaa, sunnuntai syyskuu 2, 2012, klo 13:02
Avainsanat: ,

SIVUN ALKUUN

torstai huhtikuu 19, 2012

KREMATORIOKAPPELI

Kävin tutustumassa Hietaniemen krematoriokappelin sisätilojen valaistusolosuhteisiin, koska olin luvannut kuvata siunaustilaisuuden. Kappeli on uusklassistinen tyyliltään ja interiööri on pelkistetyn kaunis.

Paula lähetti aiheesta: Ei kategoriaa, torstai huhtikuu 19, 2012, klo 14:23
Avainsanat: ,

SIVUN ALKUUN

tiistai toukokuu 10, 2011

Kuvausavustajana

Olin kuvausavustajana Pirkka Pekka Peteliuksen ohjaamassa Moska-sarjassa, joka perustuu Jari Tervon saman nimiseen romaaniin. Kuvattiin lehdistötilaisuutta, jossa Timo Torikka näytteli pääministeriä. Avustajat esittivät lehdistöä. – Oli mukava päästä seuraamaan, miten TV-ohjelmaa syntyy.

Juha Veijonen näyttelee sarjassa Moska-skandaalilehden toimittajaa.

Krista Kosonen, jonka meikkiä tässä kohennetaan, näyttelee nuorta valokuvaajaa.

Kuvan maskeeraajamiehellä oli paljon helkutin makeita metallikoruja.

Kuvauspaikalle mennessäni asetin metroasemalla salamaani paristoja, ja kävi niin köpelösti, että sekä paristot että paristokotelon kansi lennähtivät kiskoille. Kuvauspaikalla salaman paristoluukun aukko peitettiin mustalla teipillä. Kuvat otettu siis luomuvalolla, ja kohinaa tuli mun rupu-Canonillani.

Oli mukavaa tutustua toisiin valokuvausharrastajiin. Alussa istuksittiin suomalaisittain tuppisuuna seiniä katsellen, mutta kun kuvausten alkua odotellessamme kävimme sumpilla, niin siitä juttu alkoi luistaa.

Tuskinpa tuosta paljon palkkiota saa, mutta ehkä silti ilmoittaudun avustajaksi toistekin.

Paula lähetti aiheesta: Ei kategoriaa, tiistai toukokuu 10, 2011, klo 20:31
Avainsanat: , ,

SIVUN ALKUUN

torstai huhtikuu 28, 2011

Tien varrelta


Kallionräjäytystä kuvattuani huomasin tien toisella puolella melkomoista ryteikköä. Ovatkohan kaatuneet puut viime talven tekosia vai vanhempia? Vai odottaako tuokin tontti uutta kerrostaloa?

Ryteikön takana oleva kerrostalo saa uuden asuinkerroksen – mahtaa olla kadehdittavat näkymät merelle.

Torvisammaleita olen yrittänyt löytää metsästä, mutta saalis on ollut pienenlainen. Mitäs menin merta edemmäs kalaan – näitähän kasvaa ihan kotipysäkin vieressä kallionkielekkeellä isona mättäänä  ja osa on suurimpia koskaan näkemiäni torvia.

Myös tämä sammal kiehtoo. Paremmalla ajalla pitää asetella kamera niin, että taustalle tulee pehmeämpi bokeh.

Kadunvarren kallio itkee menetetyn talven viimeisiä kyyneleitä.

Laskevan auringon pitkistä varjoista muodostuu hassuja kuvioita.

Paula lähetti aiheesta: Ei kategoriaa, torstai huhtikuu 28, 2011, klo 23:44
Avainsanat: , , , ,

SIVUN ALKUUN

torstai huhtikuu 28, 2011

Ohi on..!

Suomensuontien pysäkki kuulutti, että ”Ohi on 270 – Matkalla siviiliin!”

Mutta miksi ihmeessä tarra on liimattu varuskuntaan päin menevän bussin katokseen? Eikös suunta pitäisi olla Sandiksesta pois päin:  kotiin, maailmaan, siviiliin, armaan kainaloon? Vai jäikö joku luokalle?  Tai jäi kantapeikoksi? Ehkä joku on ollut niin tohkeissaan siviiliin pääsystä, että on menettänyt suuntavaistonsa ;)

Paula lähetti aiheesta: Ei kategoriaa, torstai huhtikuu 28, 2011, klo 22:00
Avainsanat: , ,

SIVUN ALKUUN

maanantai huhtikuu 25, 2011

Pääsiäinen 2011

Pääsiäisenä oli aivan ihana keväinen sää, ulkona tarkeni jopa paitahihasillaan, tosin kesän ensimmäiset hyttyset olivat jo ärhäkkäästi liikkeellä. Myös perhosia lenteli, mutta yksikään ei laskeutunut paikoilleen silloin, kun kamerani kanssa olin liikkeellä.

Ulkona grillaukseen piti olla kyytipojaksi valkoviiniä.

Viime syksystä sinnitelleille lehdille lisäsin Lightroomissa rakeisuutta.

Paperista leikatut pupujussukat tanssivat ikkunalaudalla.

Kellanvihreät kynttilät koristivat ruokapöytää.

Aurinko piirsi ikkunalaudan esineistä hauskoja varjoja verhoon.

Tyhjinä talvehtineet amppelit odottavat uutta kesäsisältöä elämäänsä.

Puutarhan perukoilla ankaran talven kinosten vinouttama veräjä.

Paula lähetti aiheesta: Ei kategoriaa, maanantai huhtikuu 25, 2011, klo 20:23
Avainsanat: ,

SIVUN ALKUUN

perjantai lokakuu 15, 2010

Roosa nauha -päivä

Perjantaina 15.10. vietetään Roosa nauha -päivää,  jolloin voit työ-, harrastus- tai ystäväporukassa pukeutua pinkkiin ja kerätä lahjoituksen Roosa nauha -rahastoon tueksi kaikille rintasyöpää sairastaville:

http://www.lahjoituslipas.fi/roosanauha/facebook/

Pinkkiä vaatetta tuskin kaapistani löydän, mutta jospa kilauttaisin vaatimattoman roponi virtuaalilippaaseen, laittaisin pinkkiä huulipunaa, kuuntelisin Pink Floydia ja kuvaisin pinkin ruusun..

Paula lähetti aiheesta: Ei kategoriaa, perjantai lokakuu 15, 2010, klo 11:13
Avainsanat: , ,

SIVUN ALKUUN

sunnuntai toukokuu 9, 2010

Sadepäivän kukkia

Äitienpäivän viikonloppu oli sateinen Pälkäneellä.  Aamulla  kaunis sumu peitti tienoon, ja koko päivä oli liian hämärä valokuvauksen kannalta. Toisaalta sadepisarat kasvien pinnalla tuovat kuviin tuoreutta.

Pisaraiset hämähäkin seitit olivat kuin helminauhaa. Tuulenvirettä oli sen verran, että lyhyen terävyysalueen käyttö oli hankalaa, kuva ei ole tarpeeksi tarkka.

Jotkut kasvit olivat sinnitelleet talven ja kantoivat edelleen kevään korvilla edellisvuoden kellastuneita lehtiä samalla kun uusia nupunalkuja pilkisti lehtikääröstä.

Paula lähetti aiheesta: Ei kategoriaa, sunnuntai toukokuu 9, 2010, klo 00:04
Avainsanat: , , ,

SIVUN ALKUUN

lauantai lokakuu 11, 2008

Teemanäyttely 2008: Luonto

Laajasalon Valokuvaajat ry, jonka jäsen olen, isännöi Suomen kameraseurojen liitto SKsL ry:n teemanäyttelyä syksyllä 2008. Näyttelypaikkana oli Helsingissä Itäkeskuksen kulttuurikeskus Stoa.

Joskus nuorena (sata vuotta sitten..) pääsin palkintosijoille silloisen kotikuntani Lempäälän nuorten kulttuurikilpailussa mm. valokuvauksessa. Ensimmäistä kertaa nyt aikuisiässä lähetin valokuviani ehdolle näyttelyyn.  Luonto-teemanäyttelyn tuomaroivat SKsL:n edustajat. Sain hyväksytyksi kaksi kuvaa, ”Lumme” ja Sulka”.

”Lumme” on kuvattu sisareni perheen mökkirannassa Virtain Vaskivedellä. Kun katselen tummassa vedessä uivia lumpeenlehtiä, joiden varren ilta-auringon säteet saavat punertamaan syvällä vedessä, olen hetkessä lapsuuteni parhaissa muistoissa. Isoisäni kanssa tein kalaretkiä, joilla tuntikausia istuimme veneessä jossain lumpeitten täyttämässä lahdenpohjukassa. Ympärillä tuoksuivat  järvi ja veneen terva, korennot surisivat kaislikossa, ulapalla lipui veneitä ja vesilinnut etsivät poikasille ruokaa. Vesi oli mustaa ja illan hämärtäessä pelottavaakin;  niistä ajoista lähtien vedenalaisen maailman mystiikka on minua kiehtonut – mitä salaperäistä järven pohjassa lumpeenvarsien lomassa liikkuu ja elää..

Helsingin Seurasaari on kuvaajan aarreaitta, on kasveja, lintuja, vanhoja rakennuksia, merenrantaa. Saaren eteläisessä osassa on pieni lampi,  jonka rannalla keinahteli valkoinen sulka kuin pieni pursi. Sulassa kimmelsi iso vesipisara, se oli kuin puolipallon muotoinen kupera suurennuslasi.

Paula lähetti aiheesta: Ei kategoriaa, lauantai lokakuu 11, 2008, klo 22:16
Avainsanat: , , , , , ,

SIVUN ALKUUN