torstai kesäkuu 14, 2012

MILJAZZ SANTAHAMINASSA

MILjazz 2012 -musiikki-iltaa vietettiin Helsingin Santahaminassa torstaina 14.6. klo 18.00  hyvin hoidettujen funkistalojen reunustamalla alueella. Iltaa suosi kaunis aurinkoinen ja tuuleton sää, ja yleisöä oli entistä enemmän.
Savon Sotilassoittokunta soitti aluksi tsäässiä ja vanhoja hyviä biisejä.
Kaartin Soittokunnan Big Bandin solistina lauloi Emma Salokoski.
Puolustusvoimien Varusmiessoittokunnan Show Bandin solistina kuultiin ja nähtiin Pete Parkkonen, ja siinäpä oli vauhtia sekä musiikillisesti että fyysisesti aina kuperkeikkoja myöten..

”Torvi torvessa” eli löydätkö kuvasta kuvaajan?

Lisää MILjazz 2012 -kuvia täällä.

Paula lähetti aiheesta: musiikki, yleisotapahtuma, torstai kesäkuu 14, 2012, klo 22:07
Avainsanat: , , , , , , , ,

SIVUN ALKUUN

torstai kesäkuu 16, 2011

Miljazz 2011

Helsingin   Santahaminassa oli perinteinen  Miljazz 2011 torstaina 16.6.2011 klo 18 alkaen. Lahti, Mikkeli ja Hämeenlinna olivat omansa jo pitäneet, monessa paikassa vielä tulossa kesän mittaan.

Mitä lähempänä asuu, sitä varmimmin myöhästyy – niin kävi nytkin; Savon Sotilassoittokunnan Big Bandin ja solisti Antti Rissasen esiintymisen menetin. Saapuessani Sandikseen Jiri Nikkinen Kaartin Kombon kanssa oli jo ehtinyt vetää monta Beatles-biisiä. Ehdin sentään muutaman kuulla. Puolustusvoimien Varusmiessoittokunta sai kansan tossuun vipinää, siinä oli showta, siinä oli  menoa eikä meininkiä.  Solistina oli Suurlähettiläiden Jussu Pöyhönen.

Pitkällä telellä kuvatessani oli pakko pitää valotusaika 1/500 sekunnissa, joten korkea ISO-arvo aiheutti pahasti kohinaa kuviin. Ei myöskään kokeilussa oleva Photo Director -ohjelma anna hyvää jälkeä. No, onpahan kuvia muistoksi.

Jiri Nikkinen ja Beatles-biisit


Puolustusvoimien Varusmiessoittokunta vauhdissa


Jussu Pöyhönen odottelee lauteille hyppäämistä


Jussu Pöyhönen ja Puolustusvoimien Varusmiessoittokunta sai yleisöön liikettä


Nuori mies oli fiksu kun ymmärsi suojella korviaan kaiuttimen lähellä


Lätyt olivat rapeita ja maukkaita, kuten aina


Makkara Connecting PeopleLeppoisista ilmeistä päätellen sotilaspoliiseilla mukava komennus..


Sateita ei tullutkaan, vaikka säätiedot niin uhkasivat. Hyttysiä, noita inhoja kesänpilaajia,  sen sijaan riitti.


Paula lähetti aiheesta: musiikki, yleisotapahtuma, torstai kesäkuu 16, 2011, klo 23:25
Avainsanat: , , , , , , ,

SIVUN ALKUUN

perjantai maaliskuu 25, 2011

Nurkostam ja Cinema Show Telakalla

Tampereen Telakalla progekamujen kanssa kuuntelemassa tamperelaista Nurkostamia ja helsinkiläistä Cinema Show’ta. Musiikkiodotukset olivat korkealla, mutta kumpikaan bändi ei pettänyt.  Ja meidän duracell-progepupu musiikkikriitikko Juha tapansa mukaan ”kokovartaloeläytyi” samalla antaumuksella  kuin viime kesänä Espan konsertissa, josta päätyi Cinema Shown videolle juutuubiin..

NURKOSTAM

Pälkäne Progen luottobändi soitti omia sävellyksiään.

Tero Koski, Toni Nurmi, Janne Tamminen ja Tomi Hyttinen.

Tero Koski, Toni Nurmi ja Tomi Hyttinen

Tero Koski

Tero Koski, Janne Tamminen ja Tomi Hyttinen

CINEMA SHOW

Helsinkiläisbändin Genesis-biisit upposivat kansaan.

Mikko Heino – Laulu, Ville salojärvi - Kitara, Petteri Sanqvist – Basso,  Peter Niemi – Koskettimet, Vesa Lapinkero – Rummut.

Paula lähetti aiheesta: musiikki, perjantai maaliskuu 25, 2011, klo 23:43
Avainsanat: , , , , , , ,

SIVUN ALKUUN

perjantai kesäkuu 18, 2010

MILjazz 2010

MILjazz 2010 Santahaminan sotilassaarella ilostutti jälleen musiikin ystäviä perjantai-iltana 18.6.2010.  Maanpuolustuskorkeakoulun kampukselle oli saapunut yleisöä runsaasti, ja erittäin lämmin ja aurinkoinen sää suosi puistokonserttia.

Savon Sotilassoittokunnan Big band soitti solistinaan Eero Koivistoinen, yksi tunnetuimmista jazzmiehistämme.  Puolustusvoimien Varusmiessoittokunnan solisteina lauloivat Osmo Ikonen & Sami Saari. Kaartin Combo esiintyi solistinaan Hanna Pakarinen, joka voitti  Suomen ensimmäisen Idols-kilpailun.  Taisi olla ensimmäinen MILjazz-artisti, jolta nuoriso kävi pyytämässä nimikirjoituksia.

MILjazzin hieno selkeä juliste


Savon Sotilassoittokunnan Big Band musisoi ja yleisöä piha täynnä


Eero Koivistoinen, Suomen eturivin jazzmiehiä


Kaartin ComboHanna Pakarinen Kaartin Combon solistinaHanna Pakarinen, vahvasti eläytyvä laulaja


Hojo, hojo! Intohimoinen maaseutuelämän puolustaja kirjailija Heikki Turunen on lähtenyt simpauttelemmaan piäkaapuntiin


Liikkuvan sotilaskodin munkki & kahvi tekivät kauppansaKielekkeiset valtioliput liehuivat leppeässä kesätuulessa


Paula lähetti aiheesta: musiikki, yleisotapahtuma, perjantai kesäkuu 18, 2010, klo 22:48
Avainsanat: , , , , , , , , , , , , ,

SIVUN ALKUUN

perjantai elokuu 28, 2009

Miljazz 2009

Maanpuolustuskorkeakoulun kampusalueella Helsingin Santahaminassa oli perjantaina 28. 8. 2009 klo 18  Miljazz 2009 -musiikkitapahtuma. Savon Sotilassoittokunnan Big Band soitti mm. Miles Davisia, ja  Kaartin soittokunta loihti ilmoille dixielandia. Puolustusvoimien Varusmiessoittokunta viihdytti melkoisella showlla, ja solistina kuultiin jä nähtiin Veeti Kallio.

Miljazz 2009 aloitti Sanhaminan sotilassaaren 200-vuotisjuhlat, jotka jatkuvat lukuisina kansalaistapahtumina mm. ratsastus- ja hevosurheilutapahtumana.

Herttoniemestä pääsi suoraan Sandikseen bussikuljetuksilla, mutta koska kotoani on matkaa vain kolme pysäkin väliä, menin tietenkin kävellen mennen tullen. Samalla sain ihailla Hevossalmen maisemia ja purjeveneliikennettä..

Miljazz on pyörähtänyt käyntiin 14:nnen kerran kauniissa säässä


Alussa vielä tyhjää nurmikkoa penkkien ja rakennuksen porrastasanteen välillä


Väliajalla torvimusiikkia yleisön joukossa


Pienemmät innostuivat pituushyppypaikan hiekasta


Varusmiessoittokunnan keikalla voi nähdä myös kuperkeikan.. aika velikultia..


Veeti Kallio tarttui mikkiin..


Yleisö valokuvasi ahkerasti showbändiä


Ilta pimeni mutta Veeti vain innostui lisää kuten yleisökin


Olin aiemmin käynyt Santahaminassa opastetulla  kasviretkellä ja tutustumassa valantekopäivänä armeijan toimintaan. Olin yllättynyt, kun Miljazzeissa ei tarvinnutkaan istua penkeissä selkä sotilaallisen suorana ja ilme perusasennossa. Tapahtuma oli vapaamuotoinen niin kuin missä muualla tahansa puistokonsertissa. Tosin oli odotettavissakin, ettei tuonne rettelöporukat saavu. Anniskelua oli, mutta oluset osattiin nauttia asiallisesti seurustelun ja musiikin kuuntelun lomassa. Kerrankin suuri yleisötilaisuus, jossa ei tarvinnut väistellä lasinsirpaleita eikä harmitella maahan heitettyjä roskia sen paremmin jazz-alueella kuin teiden varsilla!

Paula lähetti aiheesta: musiikki, yleisotapahtuma, perjantai elokuu 28, 2009, klo 23:01
Avainsanat: , , , , , , ,

SIVUN ALKUUN

lauantai kesäkuu 13, 2009

Pälkäne-Proge 2009

Viime kesän Pälkäne Proge -festari sujui niin mainiosti, että tottamaar järkättiin myös tänä kesänä eli 13.6.2009. Nyt käytin julisteen kuvamateriaalina edellisvuonna ottamiani kuvia. Julisteeseen tuli tietenkin Nurkostamin Toni kitaroineen ja proge-sanan taustalla pilkistää kuva edellisten festareitten yleisöstä.

PälkäneProgen kitaranvarsilogon (julisteessa keltamustana alaoikealla ja dvd:n takakannessa alhaalla valkoisena) on suunnitellut  festivaalijohtaja Tommi Hopeakivi.

DVD:n kannen leiskan suunnittelin edellisen vuoden tapaan julisteesta ja esiintyjäkuvista.

Levyn kannen kuvasta  muistaakseni otettiin ”levytehtaalla”  jotain pois,  mutta tulkoon nyt tämä versio. Jälleen harmittaa, että WordPress ei tue gif- ja png-kuvien läpinäkyvyyttä.

Hmm.. jostain syystä WordPress-ohjelma venyttää cd-kuvan soikioksi. No, vaikka progressiivinen rock  onkin edistyksellistä musiikkia, niin kyllä tuo fyysinen levyesine edelleen on pyöreä..

Paula lähetti aiheesta: musiikki, tapahtuma, lauantai kesäkuu 13, 2009, klo 18:09
Avainsanat: , , , , , , , , , ,

SIVUN ALKUUN

lauantai kesäkuu 14, 2008

Pälkäne-Proge 2008

PälkäneProge on sisareni perheen järjestämä yksityinen musiikkifestari. Ystäväporukka oli jo jonkin aikaa silloin tällöin kokoontunut viettämään iltaa progressiivisen rockin merkeissä. Eräänä kevätiltana puutarhassa syntyi idea pitää musiikkifestari ulkosalla. Ja siitä se sitten lähti..

Valokuvaan yleensä vain kuvauksen itsensä vuoksi, mutta joskus niistä kuvista tehdäänkin jotain… Sain tehtäväkseni suunnitella festareitten julisteen, ja tietenkin käytin grafiikan taustana festarinurmikkoa.

PälkäneProgen kitaranvarsilogon (julisteessa keltamustana alaoikealla ja dvd:n takakannessa alhaalla valkoisena) on suunnitellut  festivaalijohtaja Tommi Hopeakivi.

Festarin musiikista koostettiin myös DVD, jonka kannen ulkoasun suunnittelin julistekuvasta ja tapahtumassa ottamistani kuvista.

Lisäksi suunnittelin levyn kannen kuvan, mutta WordPress ei näköjään tue gif- ja png- kuvien läpinäkyvyyttä.

Paula lähetti aiheesta: musiikki, tapahtuma, lauantai kesäkuu 14, 2008, klo 16:58
Avainsanat: , , , , , , , , ,

SIVUN ALKUUN