torstai elokuu 22, 2013

TAITEIDEN YÖ 2013

Taiteiden yö 2013 meni Kameraseuran järjestämällä kaupunkikuvauskävelyllä Kamera-galleriasta Baanaa pitkin keskustaan ja siitä Kameraseuran AITA Planket -näyttelyyn aseman postihalliin. Mukana oli useita kymmeniä kuvaajia, jotka olivat Kameraseurassa pukeutuneet mustavalkoisiin Kamera-paitoihin. Matkalla oli muutama kuvausrasti, joilla sai ohjatusti kokeilla eri tyylistä kuvausta.

Valoisa ja lämmin sää oli saanut liikkeelle kaupunkilaisia sankoin joukoin, joten mielenkiintoista kuvattavaa riitti!

Baanatunnelin suulla valkohuivinen neito ystävineen

Baanatunnelin suulla valkohuivinen neito ystävineen

 

Kansalaistorilla vesilätäköt heijastelivat taivasta ja yleisöä

Kansalaistorilla vesilätäköt heijastelivat taivasta ja yleisöä

 

Taiteiden yön tyyliä

Taiteiden yön tyyliä

 

Paula lähetti aiheesta: ihmiset, kaupunki, tapahtuma, torstai elokuu 22, 2013, klo 23:55
Avainsanat: , , ,

SIVUN ALKUUN

lauantai elokuu 3, 2013

KALJAKELLUNTA 2013

Helsingin kaljakellunta on heinä-elokuun vaihteessa pidettävä rento hauskanpitotapahtuma, jossa kellutaan kumiveneillä ja muilla kelluntavälineillä pitkin Keravajokea olutta särpien. Tapahtumalla ei ole virallista järjestäjää, vaan osallistujat sopivat ajankohdan ja paikan sosiaalisessa mediassa.

Myös muutamassa muussa Suomen kaupungissa pidetään kelluntaita. Kaljakellunta ei kuulemani mukaan ole suomalainen keksintö, vaan esim. kaukoidässä on vastaavia.

Kekseliäs nimi  ;-)

Kekseliäs nimi ;-)

Värikkäät kelluntavölineet loivat hienoja heijastuksia veteen

Värikkäät kelluntavälineet loivat hienoja heijastuksia veteen

Jo alkuvaiheessa alkoivat kapeammat kohdat ruuhkautua

Jo alkuvaiheessa alkoivat kapeammat kohdat ruuhkautua

Ilmaa jalkapumpulla

Ilmaa jalkapumpulla

Ladyvene

Ladyvene

Komistuksia tatskoineen

Komistuksia tatskoineen

Hitaasti virtaavalla joella sai vauhtia melomalla

Hitaasti virtaavalla joella sai vauhtia melomalla

2013-08-03_kaljakellunta_1000px-3902

Tapahtuman Facebook-sivulla pyydettiin osallistujia huolehtimaan roskistaan. Osa sivistyneesti noudatti ohjetta, mutta moni valitettavasti jätti tyhjät tölkit ja kelluntavälineet luontoon. Onneksi roskia keräämässä oli muutama vapaaehtoinen, pisteet ja kiitokset heille!

Lisää kuvia Kuvat.fi:ssä kansiossa Kaljakellunta 2013.

 

Paula lähetti aiheesta: ihmiset, tapahtuma, lauantai elokuu 3, 2013, klo 22:25
Avainsanat: , , , , , , , ,

SIVUN ALKUUN

perjantai syyskuu 2, 2011

Lukiolaistytöt

Palatessani Kauppatorilta jenkkiautotapahtumasta metroon tuli kaksi nuorta tyttöä, jotka olivat melkoinen näky. Tytöt kuuluivat sanoneen kohteliaasti vastapäätä istuvalle miehelle, että kyllä he vaihtavat paikkaa, jos haisevat pahalta. Mies otti asian huumorilla. Tyttöjen vaatteet, kasvot, kädet ja hiukset oli sotkettu monenlaisin tökötein ja maalipiirroksin, mutta he eivät tuntuneet olevan siitä lainkaan pahoillaan vaan päinvastoin he olivat iloisia hauskasta illasta.

Luulin ensin tyttöjen tulevan jostain zombiekulkueesta, mutta selitys oli toinen: nyt on kuulemma tapana, että kouluvuoden alussa lukion toisluokkalaiset saavat tehdä hauskaa jäynää ”pienille” eli lukion ekaluokkalaisille. Tällainen ”kiusaaminen” on ihan hauskaa, koska se tapahtuu ”kiusattavien” suostumuksella eikä ketään pyritä vahingoittamaan.

Paula lähetti aiheesta: ihmiset, kaupunki, perjantai syyskuu 2, 2011, klo 19:50
Avainsanat:

SIVUN ALKUUN

lauantai heinäkuu 23, 2011

Kari

Olin ystäväni Karin kanssa kuvausretkellä & piknikillä Vuosaaren Kallahdessa. Otin muutaman kuvan Karista; tässä ensin yksi kuva kolmella eri rajauksella ja toinen kuva kahdella rajauksella.  Vielä en osaa päättää, mikä rajaus kummassakin on paras.

Kuvissa oli aika paljon kohinaa, joten käänsin kuvan mustavalkoiseksi ja lisäsin kohinaa Photoshopilla.  Kari oli viimeisimmällä Kauko-Idän kierroksellaan leikkauttanut pitkän poninhäntänsä, ja nyt puolipitkät hiukset kehystivät kasvoja. Vastavalossa hiuksiin tuli mielestäni nätti valo, mutta kasvojen varjoja avasin hieman kuvankäsittelyssä.

Pystykuvassa vasempaan yläreunaan jäi puhkipalanut alue, josta en osaa sanoa, huonontaako se kuvaa vai ei.

Toinen kuva, jossa jälkimmäinen rajaus hyvin tiukka. Alkuperäinen kuva oli yllä olevaa otosta kontrastikkaampi, ja kohinaa olen näköjään lisännyt edellistä enemmän. Yllä olevan kuvan käsittelin yöllä keinovalossa, jälkimmäisen päivänvalossa. Paperitulosteesta olisi näyttöä helpompi arvioida kohinan vaikutusta.

Paula lähetti aiheesta: ihmiset, lauantai heinäkuu 23, 2011, klo 20:41
Avainsanat: ,

SIVUN ALKUUN