lauantai toukokuu 22, 2010

Kevätluontoa

Roihuvuoren kirsikankukkajuhlasta lähdin kiertelemään vesitornin ympäristöön kuvaamaan keväistä luontoa.

Paula lähetti aiheesta: metsäluonto, lauantai toukokuu 22, 2010, klo 21:22
Avainsanat: , , ,

SIVUN ALKUUN

lauantai toukokuu 22, 2010

Hanami 2010

Hanamia eli kirsikankukkienkatselujuhlaa on vietetty Roihuvuoren kirsikkapuistossa parisen kertaa. Kirsikankukka on herkänkaunis, mutta kukkii niin lyhyen ajan, että tänä(kin) vuonna myöhästyin parhaasta kukinnasta. Juhlaankin saavuin viime hetkillä, onneksi muutamia kuvia ehdin napata.

Japanilainen teeseremonia – tai teetaide, kuten tähän osallistujat sanoivat – tarjoaa myös katsojalle rauhoittavan hetken:  hitaat liikkeet ja kiireetön tunnelma siirtyy katsojaan, ja tunnelmaa korostavat pelkistetyn tyylikkäät asut hivelevät suomalaista silmää.

Myös karunkauniit astiat miellyttävät suomalaista.

Hanamissa voi saada japanilaittain kirjoitetut nimikirjaimensa tai muun lyhyen tekstin.

Hanamia juhlittiin sankoin joukoin Roihuvuoren kirsikkapuistossa vesitornin lähistöllä.

Keväisen lämmin ilma suosi piknikkejä ja pelejä.

Nuorison cosplay-asut olivat värikkyydestään huolimatta hallittuja. Huh.. mitkä kengät, noilla käveleminen vaatinee hyvää tasapainoaistia!

Ikebana eli kukkienasettelutaide lienee ensimmäisenä mielessä japanilaisuudesta puhuttaessa.  Hanamissa sai seurata, kuinka upeat kukka-asetelmat toisensa jälkeen syntyivät taidokkaissa käsissä.

Pirkko Heiniön tyylikäs asetelma.

Ikebana-asetelmat pääsisivät paremmin oikeuksiinsa,  jos jokainen asetelma saisi runsaammin tilaa ympärilleen. Ymmärrettävistä syistä näyttelyteltan koko asettaa rajoituksensa.

Paula lähetti aiheesta: tapahtuma, lauantai toukokuu 22, 2010, klo 19:55
Avainsanat: , , , , ,

SIVUN ALKUUN

sunnuntai toukokuu 9, 2010

Äitienpäivä

Äitienpäivänä,  toukokuun toisena sunnuntaina, olin Pälkäneellä äitiäni tervehtimässä.  Äitini asuu sisareni perheessä ja on 88-vuotiaana vielä iloinen ja pirteä, vaikka lähimuisti toisinaan käy hataraksi. Kuvassa äiti iloitsee entisen vävypoikansa lähettämistä ruusuista.

Sinivuokot nuokkuivat sateessa, ja valo oli heikohko, joten vuokkokuvat ovat melko kohinaisia.

Paula lähetti aiheesta: perhe, sunnuntai toukokuu 9, 2010, klo 23:41
Avainsanat: , ,

SIVUN ALKUUN

sunnuntai toukokuu 9, 2010

Sadepäivän kukkia

Äitienpäivän viikonloppu oli sateinen Pälkäneellä.  Aamulla  kaunis sumu peitti tienoon, ja koko päivä oli liian hämärä valokuvauksen kannalta. Toisaalta sadepisarat kasvien pinnalla tuovat kuviin tuoreutta.

Pisaraiset hämähäkin seitit olivat kuin helminauhaa. Tuulenvirettä oli sen verran, että lyhyen terävyysalueen käyttö oli hankalaa, kuva ei ole tarpeeksi tarkka.

Jotkut kasvit olivat sinnitelleet talven ja kantoivat edelleen kevään korvilla edellisvuoden kellastuneita lehtiä samalla kun uusia nupunalkuja pilkisti lehtikääröstä.

Paula lähetti aiheesta: Ei kategoriaa, sunnuntai toukokuu 9, 2010, klo 00:04
Avainsanat: , , ,

SIVUN ALKUUN