perjantai elokuu 5, 2011

Helsinki Cruising Night elokuu 2011

Lämpötila on ollut hyvissä lukemissa muutaman päivän sadekuuroista huolimatta. Onneksi elokuun Helsinki Cruising Night 5.8.2011 Kauppatorilla oli vielä kesäisen lämmin jopa helteinen.

Saavuin torille kerrankin hyvissä ajoin, mutta petyin kun torin myyntikojut olivat täydessä myyntitouhussa – olenko erehtynyt päivästä, eikö olekaan kuukauden ensimmäinen perjantai, perinteinen kokoontumispäivä!  No olipa aikaa poiketa kaupungintalon Virka Galleriassa katsomassa kesänäyttelyn  ”Kaupunkilaiselämää -  Näkymiä 1930-luvun Helsinkiin”,  joka on avoinna 1.6.–4.9.2011.  Toisessa näyttelyssä oli viehättäviä koira-ihminen -potretteja.  Samalla kuulin sivukorvalla, että jenkkiautot kyllä kokoontuvat myöhemmin illalla.

Palatessani torille pulut ja lokit ahmivat pudonneita hedelmiä ja herneitä. Pesuautot suihkivat toria pitkillä vesisuihkuilla, ja sain yhden kuvan jossa aivan selvästi näkyi sateenkaari. Jonkin aikaa tori oli kiiltävä kuin sateen jäljiltä.

Kesä on jo niin pitkällä, että illan myötä kuvausvalo heikkenee, mutta toisaalta tunnelmaa tuovat katuvalot sekä erityisesti autojen valot ja niiden heijastuminen katuun. Joissakin kuvissa taivaan tumma sini lisää tunnelmaa. Vaikka pimeällä jouduin nostamaan ISO-arvon tappiin (1600), ja kohina kasvoi, pidän silti juuri niitten kuvien tunnelmasta.


Paula lähetti aiheesta: kaupunki, tapahtuma, perjantai elokuu 5, 2011, klo 22:08
Avainsanat: , , ,

SIVUN ALKUUN