torstai syyskuu 22, 2011

Kämp Gallerian Fashion Fusion

Uusitussa Kämp Galleriassa oli 22. syyskuuta 2011 Fashion Fusion kanta-asiakasilta. Liikkeissä oli hyviä tarjouksia, ja viulu-kitara -duon säestyksellä sai nauttia pienistä suupaloista kuohuviinin kera.  Tapahtumia oli kolmessa kerroksessa ja ylimmän kerroksen vaihtuvaväriset valot loivat tunnelmaa.

Suosikkiliikkeeni Kapteenska oli saanut lisää tilaa, ja nyt oli mukava sovitella englantilaisia laadukkaita country-tyyppisiä vaatteita. Parhaat merkit ovat Barbour ja Aigle, jotka sopivat mainiosti Suomenkin kosteaan ja koleaan syyssäähän.


Paula lähetti aiheesta: kaupunki, tapahtuma, torstai syyskuu 22, 2011, klo 23:13
Avainsanat: , , ,

SIVUN ALKUUN

lauantai syyskuu 17, 2011

Wanhat kamerat

Suomen Valokuvahistoriallinen Yhdistys ry:n perinteinen Wanhat Kamerat – tapahtuma järjestettiin Mäntsälän Seurojentalolla lauantaina 17.9.2011.  Vanhoja kameroita keräävän ystäväni Karin kanssa ajoimme Mäntsälään heti aamusta, ja paikka oli jo lähes täynnä myyjiä ja asiakkaita. Ostin yhden kirjan vitosella, Kari yritti löytää etsinkuilua kameraansa, mutta tällä kertaa ei löytynyt ihan prikulleen sopivaa.

Vanhoihin kinofilmi-Canon FT QL ja FTb QL -kameroihini hankkinen ensi vuonna samasta tapahtumasta pari objektiivia, jotta pääsen taas filmikuvaamisen pariin nostalgoimaan. Canonin vanhan 50-millisen (himmentimen lehdyköitten?) öljyt ovat kuivahtaneet ja Tamronin 70-210 zoomiin lienee kasvanut sisälle sienirihmastoa tms.

Oli mukava rupatella samanmielisten kanssa ja ihailla vanhoja kunnon oikeita kameroita, jotka kestävät isältä pojalle ja pojanpojalle. Ja kun vanhoista filmikameroista oli kyse, kuvat ovat tietenkin rakeisia mustavalkoisia – tosin, häpeällistä kyllä, digikameralla näppäiltyjä ;)

Huomaa tämän kameraa esittelevän herran hieno kamerakuvioinen solmio!


Paula lähetti aiheesta: valokuvauslaitteet, yleisotapahtuma, lauantai syyskuu 17, 2011, klo 16:52
Avainsanat: , ,

SIVUN ALKUUN

perjantai syyskuu 16, 2011

Habitare 2011

Habitare-messuja on järjestetty vuodesta 1970 lähtien, ja se on Suomen suurin huonekalu-, sisustus- ja designtapahtuma.

Sain AD-Lux -valaisin- ja valaistusliikkeen arvonnassa ilmaisen pääsylipun, jonka käytin hyväkseni perjantaina 16.9. Viihdyin messuilla lähes kuusi tuntia ja siitä huolimatta sain jälkeen päin lehtikuvista huomata, että paljon mielenkiintoista jäi näkemättä. Pitäisiköhän messuillekin kehittää navigaattori, joka huolehtisi loogisen reitin valinnasta..

Mukana messuilla oli vain pokkarini, jolla napsin kuvia ison määrän. Paristo tosin väsyi ennen minua.

Erik Bruunin pirskahtelevan iloiset jaffapullot saatavissa nyt myös kankaana.


Habitare-suunnittelukilpailun teema oli tänä vuonna Huussi, jonka voitti Yoshimasa Yamada ”Katosiko oksasi”. Voittotyössä oli oivaltavasti käytetty oksanreikiä ikkunoina, joitten valo luo huussiin hämyisän tunnelman.


Paula lähetti aiheesta: näyttely, tapahtuma, perjantai syyskuu 16, 2011, klo 21:36
Avainsanat: , , ,

SIVUN ALKUUN

maanantai syyskuu 5, 2011

Jarmo ”Yammu” Jauhiaisen valokuvanäyttely

Kameraseuran Kamera-galleriassa avattiin 5.9.2011 Jarmo ”Yammu” Jauhiaisen An Finnish Legends -valokuvanäyttely, jossa on muotokuvia kolmestakymmenestä tunnetusta suomalaisesta taiteilijasta ja kulttuurivaikuttajasta. Näyttely on avoinna 27.9.2011 saakka; kannattaa käydä katsomassa silmästä silmään taiteilijoita Harri Kivestä Oona Kamuun, Jorma Uotisesta Aira Samuliniin.

Valokuvaajan omakin habitus on hyvin taiteilijamaisen valokuvauksellinen. Otin muutaman kuvan, kun taiteilija oli gallerian edustalla hyvin ansaitulla pikkusikaarilla.

Gallerian talossa kokouksessa ollut Laajasalon Valokuvaajien (johon itsekin kuulun) jäsen Antti Pulliainen ehti pikaisesti katsoa näyttelyn. Pääsin Antin viehkeän Austinin kyydissä keskustaan ja ehdin juuri ennen sulkemisaikaa Stockmannille hakemaan Eirikuvan kuvasuurennoksen.

Paula lähetti aiheesta: näyttely, valokuvaus, maanantai syyskuu 5, 2011, klo 23:48
Avainsanat: , , , ,

SIVUN ALKUUN

perjantai syyskuu 2, 2011

Lukiolaistytöt

Palatessani Kauppatorilta jenkkiautotapahtumasta metroon tuli kaksi nuorta tyttöä, jotka olivat melkoinen näky. Tytöt kuuluivat sanoneen kohteliaasti vastapäätä istuvalle miehelle, että kyllä he vaihtavat paikkaa, jos haisevat pahalta. Mies otti asian huumorilla. Tyttöjen vaatteet, kasvot, kädet ja hiukset oli sotkettu monenlaisin tökötein ja maalipiirroksin, mutta he eivät tuntuneet olevan siitä lainkaan pahoillaan vaan päinvastoin he olivat iloisia hauskasta illasta.

Luulin ensin tyttöjen tulevan jostain zombiekulkueesta, mutta selitys oli toinen: nyt on kuulemma tapana, että kouluvuoden alussa lukion toisluokkalaiset saavat tehdä hauskaa jäynää ”pienille” eli lukion ekaluokkalaisille. Tällainen ”kiusaaminen” on ihan hauskaa, koska se tapahtuu ”kiusattavien” suostumuksella eikä ketään pyritä vahingoittamaan.

Paula lähetti aiheesta: ihmiset, kaupunki, perjantai syyskuu 2, 2011, klo 19:50
Avainsanat:

SIVUN ALKUUN