lauantai lokakuu 29, 2011

Teemanäyttely: Tunnelma

Suomen Kameraseurojen liitto ry:n (SKsL) Tunnelma-aiheisen näyttelyn avajaisia vietettiin Hämeenkyrössä Kahvila Kehäkukassa lauantaina 29.10.2011.  Kehäkukka on Pappilanjoen rannalla sijaitsevan Frantsilan yrttitilan yhteydessä, ja siellä myydään tilan yrttejä ja muita luomutuotteita, lisäksi hyvä valikoima taidekäsitöitä.

Tilaisuus alkoi Hämeenkyrön nuorisopuhallinorkesteri Puhallican nautittavilla esityksillä. Avajaispuheiden ja kunniakirjojen jaon jälkeen nautimme kahvin kera kirpeänmakeaa marjapiirakkaa ja vaniljakastiketta.

Valokuvanäyttelyn vedokset olivat pieninä ryhminä kaksihuoneisen kahvilan seinillä. Talo on vanha koulurakennus, ja koska siinä on paljon ikkunoita ja tapetit ovat kuviollisia, tausta on hieman rikkonainen: valokuvat eivät pääse oikeuksiinsa parhaalla tavalla. Toisaalta interiöörin lämmin tunnelma korvaa puutteen, ja kun avajaisväki alkoi pikkuhiljaa siirtyä illalliselle Ikaalisten Kylpylään, oli helpompi tarkastella kuvia lähempää.

Oma näyttelyhyväksyntäni oli digi- ja heijastettavien kuvien sarjassa Kouvolassa seuramme retkellä ankeassa lumisohjossa  kököttävästä pyörätelineestä ottamani kuva ”Odotus 3″.

Näyttelyrakennus Frantsilan yrttitila sijaitsee kauniilla paikalla Pappilanjoen rannalla, jossa olisi voinut viihtyä kuvaamassa vaikka kuinka kauan.

Paula lähetti aiheesta: näyttely, valokuvaus, lauantai lokakuu 29, 2011, klo 23:49
Avainsanat: , , , , , ,

SIVUN ALKUUN

sunnuntai lokakuu 16, 2011

Vuoden luontokuva 2011 -tapahtuma

Vuoden luontokuva 2011 -tapahtuma järjestettiin Finlandia-talossa 16.10.2011. Olin Laajasalon Valokuvaajien talkooporukan kanssa pystyttämässä näyttelyä aamulla klo 7-12 ja purkamassa gaala-illan jälkeen klo 21-22.  Päivällä seurasimme valokuvaesityksiä ja gaala-illassa palkintojenjakoa.

Kuvia kilpailuun oli lähetetty kaikkiaan 11466, joista semifinaaliin pääsi 750 kuvaa eli laskujeni mukaan noin 6,5%.   Semifinalistit julkistettiin heinäkuun alkupuolella, ja ilokseni huomasin päässeeni mukaan Kasvit-sarjassa kuvalla nimeltä ”Torvet”. Myöhemmin semifinalisteista valittiin kahdeksan sarjavoittajaa, joista yleisö valitsi oman suosikkinsa nettiäänestyksellä. Vuoden luontokuva 2011 -gaalaillassa voittajaksi julkistettiin Kai ”Kafa” Fagerström, salolainen luontokuvaaja, jonka voittoisa kuva  ”Kettu” oli pelkistetty muotokuva kaunisturkkisesta ketusta.

Esiintyjistä mielenkiintoisimpia olivat unkarilainen Bence Máté ja norjalainen Kai Jensen sekä  Hannu Hautala, 70-vuotias Suomen luontokuvauksen Grand Old Man, joka toi terveiset Kuusamosta.

Otin tapahtumasta kuvia vanhalla pokkarilla, ja sen korkeat ISO-arvot tekevät pahaa kohinaa. Mutta tulipahan muistoksi dokumentoiduksi tapahtumaa.

Näyttelyvieras tutkii Vuoden luontokuva 2011 -voittoteosta "Kettu", jonka kuvaaja on salolainen Kai Fagerstöm

Veikko Neuvosen haastattelussa Hannu Hautala

Hmm.. niin.. mites se kaikki nyt alkoikaan.

Vuoden Luontokuva 2011 -pääpalkinnon ojensi Tasavallan presidentti Tarja Halonen, joka puolisonsa tohtori Pentti Arajärven kanssa oli Gaala-illan kunniavieraana.

Presidentti katselee kun voittajakaartia kuvataan

Nuoret 1994-2003 -sarjan voittaja Liina Heikkinen

Vuosi pari sitten presidentti Halonen palkintojenjakotilaisuudessa huudahti ”Missä ovat naiskuvaajat!?”  Nyt saamme olla iloisia nousevasta naisenergiasta, kun 8-vuotias kouvolalaistyttönen Liina Heikkinen otti hienolla joutsenen kuvallaan paikkansa raavaitten mieskuvaajien rinnalla. Mielenkiintoista seurata, milloin Liina nappaa pääpotin..

Nuoret 1994 - 2003 -sarjan voittaja "Jättäkää rauhaan", Liina Heikkinen"

Suomen Luonnonvalokuvaajat SLV ry:n puheenjohtaja Esa Mälkönen esitteli presidentin seurueelle valokuvia

Esa Mälkönen ja tohtori Pentti Arajärvi kuuntelevat keskittyneesti presidentin kommentointia

Presidentti Halonen on itsekin innokas valokuvaaja, ja viime vuonna hänen Galapagos-saarilla ottamiaan kuvia oli esillä luontokuvamessuilla

Presidentti Halonen seurueineen tutustui myös muuhun messutarjontaan

Väliajalla voi nauttia kauniin suolapalan - suolainen oli myös hinta...

Kirjallisuudessa valinnanvaraa ja -vaikeutta..

Järeitä "tykkejä" Rajala Pro Shopin osastolla

Hankkisiko piiloteltan..

Epsonin tulostin puskee ulos taattua laatua

Paula lähetti aiheesta: valokuvaus, yleisotapahtuma, sunnuntai lokakuu 16, 2011, klo 23:12
Avainsanat: , , ,

SIVUN ALKUUN

sunnuntai lokakuu 9, 2011

Vuorilahden syysmetsää

Vuorilahden metsikössä kallioisessa maastossa löytyi ruskan punaamia lehtiä, mutta myös myöhäisiä kukkijoita mm. herkkä vanamo oli kukassa.

Mikähän kasvi tämä ”jalkapallopää” lienee?

Paula lähetti aiheesta: metsäluonto, sunnuntai lokakuu 9, 2011, klo 15:28
Avainsanat: , , , , , , ,

SIVUN ALKUUN