sunnuntai joulukuu 25, 2011

Joulu 2011 – joulupäivä

Perheen nuorimmainen, 1-vuotias Leo oli unten mailla aattoillan lahjojenjaon aikaan. Hän sai lahjansa joulupäivän aamuna. Ja mitä sieltä paketeista paljastuikaan, Legoja, satukirjoja, pelejä, Boschin ruuvinväännin. Ruuvinväännin on toistaiseksi muovinen, vaikka Leo hihkuu innosta päästessään tutkimaan Tommi-papan työkalulaatikkoa ja  saadessaan tökkiä oikealla isolla metallisella ruuvimeisselillä ruuvinkantaa..

Yhdessä paketissa oli kylpyviitta, jota Leo heti sovitti päälleen. Ja kas, siinä meillä olikin pieni Itämaan tietäjä.

Paula lähetti aiheesta: perhe, sunnuntai joulukuu 25, 2011, klo 14:57
Avainsanat: , , , ,

SIVUN ALKUUN

lauantai joulukuu 24, 2011

Joulu 2011 – aattoilta

Jouluaaton perhekirkosta palaavia odotti sadepisaroitten koristama pihakuusi ja kynttilälyhtyjä. Tihkusateesta oli miellyttävä päästä valaistujen ikkunoitten kutsumana jouluaaton illalliselle.

Paula lähetti aiheesta: perhe, lauantai joulukuu 24, 2011, klo 22:53
Avainsanat: , , ,

SIVUN ALKUUN

lauantai joulukuu 24, 2011

Joulu 2011 – aattohartaus

Pälkäneen kirkossa oli iltapäivän perhekirkon jälkeen myös myöhään illalla joulukirkko. Koska meidän perheessä on 1-vuotias ja 90-vuotias, oli parasta rientää kirkkoon ja iltapäivällä; tosin nuorin ja vanhin jäivät kotiin keräämään voimia aaton viettoon.

Pälkäneen kirkko on kaunis punatiilikirkko ja kellanvaaleine sisäseinineen valoisa. Ehdin ottaa muutaman kuvan ennen hartaushetken alkua.

Sankarihautojen lyhdyt valaisivat kirkkopihaa.

Reserviläiset seisoivat sankarihaudalla  jouluaaton kunniavartiossa klo 14.40-24.00. Hartaushetken jälkeen seurasimme seppeleenlaskua.

Paula lähetti aiheesta: perhe, lauantai joulukuu 24, 2011, klo 18:07
Avainsanat: , , , , ,

SIVUN ALKUUN

lauantai joulukuu 24, 2011

Joulu 2011 – aattoaamu

Joulun vietin perinteisesti sisareni perheen ja äitini seurassa, kaikkiaan meitä oli kahdeksan kokoontuneena sisareni Armin maittavien  herkkujen ääreen.

”Nyt sitä saa, nyt sitä saa vatsansa täyteen puuroo!”

Lumiukon ja joulurauhan julistamisen jälkeen söimme riisipuuroa, ja tänä vuonna ei mantelikaan unohtunut.  Joululautasten reunassa on jokaisessa eri joululaulun alkusanat, ja kukin laulaa oman laulunsa puuroillessamme.

Paperinen joulutähti loi pehmeää tunnelmaa sisälle, ja ulkona loistivat kynttilälyhdyt.

Valkoinen joulu jäi tänä vuonna haaveeksi, vettä tihkui koko päivän. Pihassa viimeisenä sinnittelevät ruusunmarjat nuokkuivat pää alhaalla.

Ruoho vihersi puutarhan perukoilla, sille ei kukaan ole tainnut vihjaista, että on talvi.

Paula lähetti aiheesta: perhe, lauantai joulukuu 24, 2011, klo 14:03
Avainsanat: , , ,

SIVUN ALKUUN

tiistai joulukuu 6, 2011

Itsenäisyyspäivä

Joulukalenteriin piti löytää itsenäisyyspäivälle sopiva kuva. Siniristilipun kuvia minulla oli ennestään, mutta sinivalkoisista kynttilöistä ei. Päivää ennen itsenäisyyspäivää oli kynttilätilanne lähes kaikissa kaupoissa ei-oota, mutta Hertsikan Hertasta sain kauniit kynttilät.

Valkoista taustaa vasten kuvasin kynttilät olohuoneen pöydällä hehkulampun valossa. Kellertävää tuli, mutta Lightroomissa sain taustan tasavalkoiseksi. Syväsin kynttilät ja yhdistin lippukuvaan. Lippuun vielä blurrifiltteri ja kuva oli valmis. Ei siis luomukuva vaan väkerretty. Edellisissä joulukalentereissa oli ollut vain pelkkä liehuva terävä lippu, nyt piti kokeilla hieman ”taiteellisempaa”.

Paula lähetti aiheesta: juhla, juhlapäivä, tiistai joulukuu 6, 2011, klo 00:01
Avainsanat: ,

SIVUN ALKUUN