lauantai marraskuu 16, 2013

VUORILAHDEN MARRASKUUTA

Pitkästä aikaa sain itseni liikkeelle luontoa kuvaamaan. Kaksi aurinkoista päivää peräkkäin, joista jälkimmäisen iltapäivästä jo auringon ollessa melko matalalla suuntasin ensin Vuorilahden Hevossalmen puoleiseen metsikköön.

 

IMG_7148

 

IMG_6994

 

Ihastuin jo viime reissulla pieneen hentoon kasviin, jossa syksyn tässä vaiheessa on enää ohut varsi ja sen päässä sinertävä pallo, joka on pinnaltaan huokoinen ja rakenteeltaan muistuttaa jalkapalloa. Yritin päästä kuvaamaan palloa vastavaloon, että saisin kuvaan syksyisen iltapäivän lämpöä. Metsässä oli jo melko hämärää ja saadakseni edes pallon jokseenkin teräväksi piti 100-millisellä makrolla kuvata melko korkeilla ISO-arvoilla.

IMG_7121

 

IMG_7198

 

Filmiaikaan tarvittiin objektiivin nokalle tähtisuodatin, jos haluttiin voimakkaat valopisteet tähtimäisiksi. Nyt digikamera tekee sen ilman suodattimia. Tahvonlahden metsikön taakse laskeutumassa oleva aurinko kimalsi meren pintaan ja loi runsaan tähtisateen.

IMG_7079

 

Paula lähetti aiheesta: koti ja lähialueet, maisema, metsäluonto, lauantai marraskuu 16, 2013, klo 21:49
Avainsanat: , , ,

SIVUN ALKUUN

perjantai marraskuu 15, 2013

KAMERASEURAN TEEMA

Kameraseuran Teemassa marraskuun kokouksessa 14.11. kuvateemana oli ”Vieraanvaraisuus”. Kuvat tuomaroi valokuvataiteen maisteri valokuvaaja Aino Huhtaniemi.  Aluksi Huhtaniemi näytti kuvia näyttelystään ”Autuas aina”.  Näyttelyä ja samanaiheista kirjaa varten  hän oli kuvannut kouluja Suomen eri puolilla.

Minulle sanasta vieraanvaraisuus tulee ensimmäisenä mieleen sisareni Armin leipomukset ja notkuvat ruokapöydät. Tämän kuvasarjan  kuvat otin viime pääsiäisenä Pälkäneellä. Kilpailun  kuvat esitettin vedoksina, mutta omieni värintoistoon en ollut aivan tyytyväinen.  Tavoittelin lämmintä sävyä, mutta tulos oli mielestäni hieman liian viileäsävyinen kuvaamaan lämmintä aihetta. Ehkä tulostusasetuksissani on korjaamista, ainakin paperi oli Epsonia, jonka pitäisi tulostua nätisti Epsonin koneella. Nettikuviksi muutin värit paperikuvia vastaaviksi.

Huhtaniemi valitsi kuvasarjani ”Pullantuoksua” kahdella pisteellä ensimmäiselle sijalle.

lehtimaki-paula_pullantuoksua-1_web1000

lehtimaki-paula_pullantuoksua-2_web1000

lehtimaki-paula_pullantuoksua-3_web1000

lehtimaki-paula_pullantuoksua-4_web1000

Paula lähetti aiheesta: Kameraseura, perjantai marraskuu 15, 2013, klo 20:42
Avainsanat: , , , , , ,

SIVUN ALKUUN