tiistai helmikuu 11, 2014

KAMERASEURAN KUUKAUSIKOKOUS 11.2.2014

Kameraseuran kuukausikokouksessa 11.2.2014 projektejaan esitteli valokuvataiteilija Irmeli Huhtala, joka myös tuomaroi kuvakilpailun. Tuomarilla oli käytössään kuusi pistettä, jotka hän sai jakaa haluamallaan tavalla, mutta vähintään kolmelle kuvalle tuli antaa pisteitä. Voitin 1. palkinnon, kuvani Laki ja musiikki sai 4 pistettä.

Kuvan olin ottanut toissa kesänä aamuvarhaisella kävellessäni metrolta Musiikkitalon ohi Finlandia-talolle erääseen seminaariin. Aamuaurinko paistoi Eduskuntataloon, joka heijastui kuvan rakennuksen ikkunoista. Vaikka olin jo myöhässä, maltoin pikapikaa ottaa muutaman kuvan matkan varrelta.

Joskus paljon myöhemmin nimesin kuvan Law and Music eli Laki ja musiikki. Kuukausikokouksessa kerroin kuvan taustoista, jolloin muutama osallistuja huomasi, ettei kuvan rakennus olekaan Musiikkitalo vaan Kiasma. Minulla ei ollut mitään muistikuvaa, että olin kuvannut jo Kiasman kohdalla, aamu-unisena lienen ”herännyt” vasta seuraavan rakennuksen kohdalla ja luulin kuvanneeni heijastuksen Musiikkitalon ikkunoista.. Kotona etsin vanhan kuvakansion ja sieltä kuvia tutkittuani saatoin vakuuttua, että toden totta Kiasmahan se olikin. No, onneksi erehdykseni ei vaikuttanut kilpailutulokseen, mutta kuvan nimi täytynee muuttaa kuulumaan Law and Art eli Laki ja taide.

Kuva on aiemmin saanut hyväksynnän kansainvälisessä FIAP-näyttelyssä, ja sen sääntöjen mukaan kuvan nimeä ei saa muuttaa, jos sillä aikoo osallistua muihin FIAPin alaisiin näyttelyihin. Täytyy selvittää nimenmuutosongelma.

 

law_and_music

Paula lähetti aiheesta: Kameraseura, tiistai helmikuu 11, 2014, klo 23:32
Avainsanat: , , ,

SIVUN ALKUUN

torstai helmikuu 6, 2014

NÄYTTELYKUVA

Viime kesänä illansuussa Suomenlinnasta kuvausretkeltä palatessani Kauppatorilla matalalta paistava aurinko heijasti hauskasti varjoja oranssinpunaisten myyntikojujen seiniin. Minua viehätti puolittain näkyvissä istuvan naisen polvisukat ja varjona näkyvän lätsäpäisen miehen siluetti. Varjosta voisi kuvitella miehen vanhaksi, mutta oikeasti hän oli nuori poika; hattu lienee isoisänsä nuoruudenajan lättähattu.

Annoin Jaffa-mainoksen vuoksi kuvalle nimeksi ”Jaffaa ilta-auringossa”. Kuva hyväksyttiin Suomen Kameraseurojen liiton vuoden 2013 teemanäyttelyyn Ihminen. Kamera-lehden vuoden 2013 Suurkilpailun harrastajasarjassa sain kuvalla kolmannen palkinnon.

Kameraseuran vuosikilpailussa 2014 voitin kuvalla tilannekuvasarjan. Kilpailun tuomareina toimivat valokuvaajat Laura Nissinen ja Sami Perttilä sekä graafinen suunnittelija Ronja Korhonen. Sarjavoittajat ja kunniamaininnan saaneet saivat palkinnoksi esille voittajakuvansa ja sen lisäksi kokoelman muita valokuviaan Kameraseuran Vuosikilpailun parhaat -näyttelyssä. Näyttely on avoinna Kamera-galleriassa (Lastenkodinkuja 1)  7. – 28.2 2014 ti-pe klo 10 – 15.

paula-lehtimaki_jaffaa-ilta-auringossa

Vaikka mieluiten kuvaankin pelkistettyjä mustavalkokuvia, Kameraseuran näyttelyyn halusin etsiä tämän kuvan yhteyteen sopivia lämminsävyisiä kuvia. Valitsin kovalevyltä yhdeksän kuvan kokoelman, jossa toistui punaista, oranssia ja keltaista. Värien lisäksi sarjaa yhdistää Helsinki. Kamera-seuran mustat kehykset ja kehyspahvit hieman rauhoittivat mielestäni liiankin värikästä kokoelmaa.

vuosikilpailun-parhaat_nayttely-9166

Paula lähetti aiheesta: näyttely, valokuvaus, torstai helmikuu 6, 2014, klo 23:20
Avainsanat: , , ,

SIVUN ALKUUN