TAUSTAA

VALOKUVAAN – OLEN SIIS OLEMASSA.

Varsinainen valokuvaussivustoni pitää virtuaalimajaa toisaalla – tämä blogi toimii valokuvauspäiväkirjana muistiinmerkintöineen valokuvausretkistä ja muuhun kuvaamiseen liittyvistä asioista. Kuhunkin tekstiin liitän muutaman kuvan ja laitan linkin laajempaan kuvasarjaan, jos ja kun kuvasarja valmistuu.

Kuvagalleria, jonne vien monenlaisia kuvia, huonojakin ja paljon toistoa, on osoitteessa  http://pl.1g.fi/kuvat   Lisäksi silloin tällöin kuvia myös Facebookissa ja Twitterissä.

Koska asentelen ja muokkailen blogeja myös muille, testailen tässä ensin uusia widgeteja ja muita toimintoja ja muokkauksia.  Tämän blogin teeman on koodannut  Ulysses Ronquillo Copyright © 2003-2008, mutta olen muokannut ulkoasua ja jossain määrin myös koodia, esimerkiksi kommenttilomakkeen yhteydessä näkyy myös sivupalkki kuten pääsivullakin.

Maksuttomassa WordPressissa ei käyttäjä voi muokata ulkoasua eikä koodia, ja myös tila on rajallinen. Asensin WordPressin manuaalisesti omaan webbisivutilaan, jossa muokkaus on mahdollinen ja kuvia voi lisätä  niin paljon kuin itse määrittämääni tilaa blogilleni annan. Asennuksessa apuna oli suomenkielisen WordPressin sivusto, josta saa asiantuntevia neuvoja usein hyvinkin nopeasti.

Ennen pidin kuvablogia Bloggerissa, mutta se oli tuskastuttavan hidas ja kaatui usein juuri tallentaessa. WordPressissa oli oiva työkalu, jolla Bloggerista voi tuoda kaikki materiaalit kategorioita myöten muutamalla klikkauksella. Muutenkin WP:n käyttöliittymä on muita blogipohjia loogisempi, mielestäni.

Tummalla pohjalla olevaa tekstiä ei ole niin helppo lukea kuin vaalealla pohjalla tummaa. Koska valokuvien värit pääsevät tummalla taustalla parhaiten oikeuksiinsa, olen siksi kuitenkin päätynyt tummaan taustaan. Toki saatan tekstien ja linkkien värejä ja fonttikokoja vielä muutella luettavuuden optimoimiseksi.